Karasu Kanyonu

    Herkese Merhabalar 🙂 Yer Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Boğazpınar köyünde bulunan Karasu Kanyonu ve Şelalesi. Aslında Karasu Kanyonu ve Şelalesine gitmek gibi bir planımız yoktu. Muğla’da bayram ve kardeşimin düğün dernek işlerini tamamladıktan sonra gece Gaziantep’e doğru yola çıktık ve bacanak araba aldığı ve adak yapacaklarından dolayı Boğazpınar köyüne uğradık. Tabi gece boyu araç kullandıktan sonra saat 7.00 gibi Çamalan gişelerinden otobandan çıkış yaptım. Biraz ileride hem hava almak hem de biraz dinlenebilmek için Alman Mezarlığının bulunduğu yerde durdum. Hep levhalarını gördüğüm Mezarlık eskiden demiryolu yapımında çalışırken ölen Alman işçilerinin defnedildiği anıt mezarlıkmış. Çam ağaçlarının arasında tertemiz havası doğa ile iç içe bir yer burası. Tekrar aracımıza binerek navigasyon üzerinden birkaç şirin köyü geçtikten sonra Boğazpınar Mahallesine ulaştık.

     

    Karasu Kanyonu ve Şelalesi

    Burada biraz dinlenme fırsatı buldum. Buraya kadar her şey normal seyrinde gidiyordu. Köyün içerisinden geçen tur otobüslerini gördüm ve gelen turistlerin Karasu Kanyonu ve Şelalesi için geldiklerini öğrendim. Mustafa amca (Adem’in babası) buraya inmek isteyen ziyaretçileri traktör ile kanyona götürüp getirebiliyormuş. Bize sizde gitmek isterseniz gidelim deyince bu kadar yorgunluğun üzerine duramadım ve bende Karasu Kanyonu ve Şelalesine gitmeye karar verdim. Ekip olarak herkes tanıdık kişilerden ve aile üyelerinden oluşuyordu. Traktöre hepimiz bindik ve Boğazpınar köyünün sarp ve dik yollarından kanyona doğru gitmeye başladık. Zaten köylüler de daha yolunun yeni açıldığını daha öncesinde oraya inilemediğini söylüyorlar. Bir yere kadar araç ile gidilebilmekte ve geri kalan kısma ya yürüyerek ya da traktör ile inilebilmekte. Yaklaşık derinliği 150 metreymiş. Bu kadar zor ve sarp yollardan sonra kanyona inince buz gibi su ve serin hava sizi rahatlatıyor. Yakın civarlar dan piknik amaçlı ve turistik gezi yürüyüş ve fotoğraf çekmek için gelenlerde vardı. Kanyonda rafting parkuru da varmış. Zaten buraya gelenlerin çoğunluğunu doğa yürüyüş ve fotoğraf gönüllüleriymiş.

    Karasu Kanyonu ve Şelalesi

    Bizim ekip zaten kanyonu bildiği için hemen kendini suya atmaya başladı. Önce çekindim buz gibi suya girmeye. O yorgunluktan sonra kendimi hasta edebilirim korkusuyla video ve fotoğrafları çekmeye devam ettim. Muğla’da bu tarz yerlere alışkın olduğumdan mıdır bilmiyorum kendimi tutamadım ve buz gibi sulara girdim. Zaten girmeyle çıkmak bir oluyor. Su çok soğuk olduğu için önce hiç bir şey hissetmiyorsunuz. Ama vücutta şok etkisi yarattığından aslında rahatlıyorsunuz. Su içerisinde iken değil de sudan çıktıktan sonra üşümeye başlıyorsunuz. Burada keyifli bir şekilde vakit geçirdikten sonra dönüş için yola koyulduk. Kanyona iniş bile bu kadar zahmetli iken asıl çıkış çok zorlayacaktı. Yine ekip ile kameramı elime alarak tırmanmaya geçtim. Aslında beni çok zorlamadı ve tüm yolu tek başıma tırmanarak çıktım. Eğer bu kanyona gelmek isterseniz ayakkabınız uygun ve sırt çantanız hafif olmalı. Kanyonun içerisi çok fazla güneş görmediği ve serin olduğu için sorun yok. Fakat inerken ve özellikle çıkarken yanınızda su bulundurmanız gerekiyor.

    Karasu Kanyonu ve Şelalesi

    Karasu Kanyonuna Nasıl Gidilir?

    Eğer Karasu Kanyonu ve Şelalesine gelmek isterseniz Tarsus Ankara D750 karayoluna devam ederken Çamlıyayla yol sapağından saptıktan sonra navigasyona Boğazpınar yazdığınızda karşınıza gelen rotayı takip edin. Köy içerisinde zaten sizi kanyona indirecek birilerini bulursunuz. Çok kalabalık değil ya da kendiniz inmek isterseniz de aracınızı uygun bir mevkiye park ettikten sonra kanyona yürüyerek inebilirsiniz. Haydi sizde daha önce adı hiç duyulmamış, doğası bozulmamış Karasu kanyonu ve şelalesini keşfetmeye ne dersiniz. Umarım yazımı ve çekmiş olduğum video mu beğenirsiniz. Olumlu olumsuz yorumlarınız bekliyorum.

    İyi günler dilerim 🙂

    Digiqole Ad

    İlgili Yazı

    Leave a Reply

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir